Meta отваря своя първи физически магазин на 9 май

Offnews Последна промяна на 26 април 2022 в 11:25 3479 0

meta

Технологичният гигант Meta ще отвори своя първи физически магазин за търговия на дребно следващия месец. Той ще се нарича "Meta Store" и ще отвори врати на 9 май в Бърлингейм, Калифорния, близо до централата на подразделението на Meta’s Reality Labs.

Магазинът ще покаже VR слушалките на компанията, очилата Ray-Ban Stories и Portal устройствата, както и ще предлага интерактивни демонстрации на посетителите. Той ще има за цел не само търговия на дребно с хардуер, а и да помогне на компанията да запознае повече хора със своята VR и AR технология.

Демонстрациите на виртуална реалност в магазина ще се правят на масивен LED дисплей "от стена до стена", който ще излъчва съдържание в слушалките на клиентите. Изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг обяви, че новият магазин ще помогне на хората "да усетят какво предстои, докато се строи метавселената".

В допълнение към съществуващите си продукти, Meta работи и върху очила с разширена реалност, VR слушалки от висок клас, както и вероятно смарт часовник. Нещо повече - компанията обмисля отварянето на магазини по целия свят.

Трябва да отбележим обаче, че разширяването на физическите магазини на Meta вероятно ще зависи от броя на устройствата, които се продават в тях. Припомняме, че подразделението, отговарящо за метавселената на компанията, загуби 10 млрд. щ. долара през 2021 година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !