Lamborghini ще инвестира 1.5 милиарда долара в производство на електромобили

Offnews Последна промяна на 19 май 2021 в 10:39 5215 0

Lamborghini

Италианският автомобилен производител Lamborghini планира да инвестира 1.5 млрд. щ. долара за производството на хибридно продуктово портфолио до 2024 година. Първият изцяло електрически модел ще се появи едва след 2025 година.

Това стана ясно от пътната карта за електрификация на марката, която беше представена от нейния генерален директор Стефан Винкелман. Според представените планове, компанията ще използва двигатели с вътрешно горене само още две години, след което ще се насочи към хибриди и електромобили.

Инвестицията от 1.5 млрд. щ. долара е безпрецедентна и най-голямата в историята на фирмата. Основният мотив за нейното осъществяване е стремежът дa бъде намалено въздeйcтвиeтo въpxy oĸoлнaтa cpeдa.

Редица страни по света вече започнаха да обявяват крайни срокове за премахването на автомобилите с двигатели с вътрешно горене като част от техния ангажимент да постигнат въглероден неутралитет до средата на века.

Планът на Lamborghini поставя компанията малко по-назад от основния й конкурент - Ferrari, който ще представи първия си електромобил през 2025 година.

През март друг съперник на компанията - Aston Martin - също обяви, че планира да произвежда електромобили във Великобритания след четири години.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !