Южната граница на САЩ ще бъде охранявана от роботи-кучета

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2022 в 17:35 484 0

PRI_204915508

Департаментът за вътрешната сигурност на САЩ съобщи, че се уточнява въпроса за използването на четириноги роботи-кучета на южната граница на страната. Счита се, че тези роботи ще бъдат идеалното решение за участъците от границата, където личният състав е заплашен от някаква опасност.

Ще се използват роботизираните кучета на филаделфийската компания Ghost Robotics. Този производител е добре известен със своя интерес към военното дело и който произвежда дори въоръжени роботи. Преди време подобно предложение от DARPA получи компанията Boston Dynamics, но се отказа от него, понеже не желае да произвежда за военните въоръжени роботи, които могат да убиват хора. Според версията представена пред медиите, патрулните роботи на южната граница само ще я охраняват и няма да предприемат каквито и да било действия срещу хора. Роботите кучета могат да бъдат управлявани дистанционно, но могат и напълно самостоятелно да се придвижват в съответния район.

Специално се подчертава, че тези роботи няма да носят никакво оръжие. Представител на Ghost Robotics отбеляза, че компанията се гордее от съвместната работа с американското правителство, но се придържа към агностичен подход относно по-нататъшната съдба на тези интелигентни машини. Това означава, че производителят разработва тези роботи, продава ги на военните и след това не се интересува какви модификации ще бъдат направени.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !