Има ли вода на Марс и имало ли е някога живот? На 11 юни Ratio ни пренася на Червената планета!

Offnews Последна промяна на 02 юни 2022 в 19:18 3102 0

MARS-1920x1080

Като един от най-близките съседи, Марс е привлекателна дестинация за изследователски дейности вече 60 години, а данните за наличие на вода на Червената планета я правят основен кандидат за търсене на извънземен живот.  На 11 юни Зак Дикисън от Природонаучния музей на Лондон ще адресира въпроса има ли живот извън Земята!  Гостите на форума Ratio ще научат повече за езерата и океаните на Марс, както и за вероятността там да е имало живот. Ще разберем още кои са най-добрите места, на които да търсим признаци на живот сред всички планети и луни в Слънчевата система.

Зак Дикисън е планетолог от Природонаучния музей и колежа Birkbeck в Лондон, който изследва древните езера и океани на Марс. Преди да се насочи към изучаването на Марс, завършва Геология на Земята, а научната му подготовка включва още работа в областта на археологията, очната лазерна хирургия и петролната геология.

Това не е единствената космическа тема на форума. Астрoнавтът Рекс Уолхайм, който е участвал в три космически мисии на NASA и е прекарал 36 часа в открития космос, ще разкаже от първо лице за живота извън Земята. Гост на събитието е и д-р Дейвид Ху, който ще разкрие тайните на животинската биомеханика. Заедно с вулканолога Робин Андрюс, двамата ще потопят публиката в най-странните примери за наука, които познаваме.

Програмата на събитието се развива не само на сцената - организаторите са подготвили изложба, която ще ни покаже вълшебни сцени, заснети под микроскоп, както аудио-визуална инсталация, посветена на екстемното движение на пулсарите в космоса. За най-малките изследователи пък има специална детска научна програма.

Билетите за събитието вече са в продажба на сайта на организаторите Ratio. Форумът Ratio ще се проведе на 11 юни от 10:00 в Sofia Tech Park. Повече информация за темите и лекторите ще намерите на www.ratio.bg.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !