Илън Мъск: "Роботът Tesla Bot може да развие собствена индивидуалност"

Offnews Последна промяна на 30 декември 2021 в 15:53 239 0

Tesla Bot

Андроидът с кодово име Оптимус, за който Илън Мъск за първи път съобщи това лято по време на "Деня на изкуствения интелект", може да стане за хората нещо много по-голямо, отколкото някакъв уред, който да извършва скучните ежедневни задачи, като например пазаруването по магазините. С времето той ще развие индивидуалност и ще стане приятел на човека подобно на С-3PO и R2D2 от сагата "Междузвездни войни".

При разработването на този робот компанията е използвала натрупания опит при създаването на изключително сложното роботизирано производство в заводите на Tesla, както и специализирания хардуер и софтуер, който се използва в автопилотите на електромобилите на компанията.

В началото на тази новина бе приета като шега, но се оказа че проектът е съвсем реален и автомобилната компания на Илън Мъск вече събира екип от специалисти. През месец октомври Tesla ни напомни още веднъж за своя нов андроид с показването на трейлъра на новия инженерен център, който наскоро бе изграден в Шанхай. Сега Илън Мъск съобщи по-подробна информация за въпросния Tesla Bot.

"Мисля, че по този начин се разкриват безкрайни възможности. За Tesla това съвсем не е най-важното направление по отношение извършване на прехода към възобновяема енергия в целия свят, но това е изключително полезно нещо за цялото човечество. Това е робот-хуманоид, който може да взаимодейства с реалния свят и да помага по най-различен начин. С времето той може да развие уникална индивидуалност, като тези роботи съвсем няма да бъдат еднакви. Тази индивидуалност може да бъде развита по такъв начин, че да е най-подходяща за притежателя на подобен робот".

 

 

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !