Илън Мъск помоли екипа на SpaceX да работи по време на празниците

Offnews Последна промяна на 30 ноември 2021 в 17:18 576 0

FEXW-yGWUAE5OEu

Илън Мъск изпрати мотивиращи писма до всички служители и специалисти на SpaceX, което бе публикувано от изданието Space Explored. В писмото генералния директор на SpaceX съобщава, че компанията е изпаднала в криза поради затрудненията в производството на ракетния двигател Raptor, предназначен за използване в новата ракета за многократно използване Starship. Доста неочаквано Илън Мъск предупреди всички, че за SpaceX има реален риск да фалира. Единственият начин да се избегне това е от следващата година Starship да извършва редовни полети веднъж на всеки две седмици.

"За нещастие, кризата с производството на 'Рапторите' е много по-сериозна, отколкото ни се струваше преди няколко седмици. Предишното ръководство е знаело за тези затруднения, но нищо не ни е съобщило. Няма никакъв начин да подсладя горчивия хап" - пише Мъск, който също планираше да почива по време на Деня на благодарността, но плановете му се объркаха заради възникналите проблеми.

По отношение на предишното ръководство, става дума за Уил Хътсли, бившият старши вицепрезидент по двигателите на SpaceX. CNBC допълва, че той е напуснал компанията поради липсата на какъвто и да било прогрес в производството на новите ракетни двигатели. След него са уволнени вицепрезидентът по изстрелванията на ракети Ли Роузън и старшият директор Рик Клим. Сега с производството на ракетните двигатели Raptor се е заел Дейвид Макензи - добре известен специалист на SpaceX.

Мъск помоли всички, които могат да оставят семействата си по време на празниците, да се завърнат в Бока Чика и да помогнат на компанията да се измъкне от тази катастрофа. Директорът на SpaceX допълва, ако компанията не може да произвежда достатъчно надеждни ракетни двигатели, то това означава, че Starship няма да може да извежда второто поколение сателити Satellite V2 за глобалния сателитен интернет Starlink, а това ще влоши финансовите параметри на SpaceX.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !