Илън Мъск: ключовата задача на Tesla за тази година е създаването на човекоподобен робот

Offnews Последна промяна на 30 януари 2022 в 09:58 643 0

Tesla

По време на представянето на официалния годишния финансов отчет на Tesla генералният директор на компанията Илън Мъск заяви, че за тази година най-важният продукт, с който неговата компания ще се заеме, ще бъде създаването на човекоподобния робот Tesla Bot. Той каза още, че заради кризата предизвикана от COVID-19 пандемията липсват необходимите модули и компоненти за започване производството на електрическия пикап Cybertruck. Поради тази причина неговото производство се отлага за следващата година и компанията се съсредоточава върху създаването на сложен робот, в който се използват най-съвременни алгоритми с елементи на изкуствен интелект, и който в много отношения може да заменя хората при производството на електромобили.

Този андроид съвсем накратко бе представен през месец август миналата година по време на събитието "Денят на ИИ", когато на сцената излезе човек облечен като робот с кодово име Оптимус. Тогава всички възприеха неговата поява като някакъв бъдещ проект, но сега се оказа, че този робот е изключително важен за Tesla.

з съм на мнение, че с времето неговият потенциал ще догони и ще надмине автомобилният бизнес на нашата компания" - каза Мъск. "Когато говорим за икономика, няма как да не се досетим че в нейната основа стои трудът. Нека да се замислим какво ще се получи, ако няма дефицит и недостиг на работна сила. В това отношение Оптимус е изключително важен за нас".

Илън Мъск каза още, че по този начин е възможно да се направи революция в икономиката, понеже човекоподобният робот на Tesla ще може да изпълнява задачи, които днес вършат само хората.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !