IBM отчита подобрение при квантовите компютри

Offnews Последна промяна на 04 февруари 2021 в 13:42 9132 0

IBMQuantum_processor (1)

Въпреки напредъка, който бележат квантовите компютри, в някои ситуации те не могат да бъдат аналог на конвенционалните устройства. IBM обаче изглежда има решение за това как да ги направи по-практични.

От компанията са открили начин да комбинират нова среда за изпълняване на програми, Qiskit. Тя постига баланс между класическите и квантови изчисления за до 100 пъти по-високи скорости на изпълнение на задачи.

Така изчисления, за които преди са били необходими месеци могат да се извършват за часове. Qiskit позволява повече вериги да работят много по-бързо и съхранението на квантови програми, които да бъдат изпълнявани от други потребители.

Освен това се качват програми на конвенционален хардуер, който е в близост до квантовите машини. По този начин се намалява забавянето между потребителския компютър и квантовия чип.

IBM планира да пусне Qiskit през настоящата година, без да се уточнява кога точно. Пътната карта на компанията показва, че догодина квантовите системи би трябвало да могат да изпълняват по-голямо разнообразие от изчислителни задачи.

През 2023 нови системи за управление и библиотеки ще помогнат на IBM да достигне целта си за системи с 1000 и повече кюбита. От компанията отчитат, че пътят напред е дълъг, като настоящите квантови машини могат да бъдат съизмерими с най-ранните компютри.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !