И Ferrari ще прави електрически коли

Offnews Последна промяна на 19 април 2021 в 10:58 6471 0

ferrari

Италианската марка спортни автомобили Ferrari планира да представи първия си електромобил през 2025 година. Това стана ясно по време на годишното общо събрание на компанията, което се проведе миналата седмица.

"Продължаваме да изпълняваме стратегията си за електрификация по изключително дисциплиниран начин. Нашата интерпретация на тези технологии както в автомобилния спорт, така и в автомобилите на пътя, е огромна възможност да донесем уникалността и страстта на Ferrari на новите поколения" - споделя изпълнителният директор Джон Елкан.

Припомняме, че Ferrari вече е произвеждал автомобили с хибридни задвижвания - SF90 Stradale и SF90 Spider. На фона на глобалния стремеж към електрификация в сектора обаче марката суперавтомобили сменя фокуса си.

Автомобилният производител се обръща и към технологиите за автономно шофиране. Макар компанията да не планира да произвежда самоуправляващи се автомобили, от доклада й става ясно, че тя ще „възприеме някои характеристики на технологията за автономно шофиране в отговор на регулаторните промени и предпочитанията на клиентите".

 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !