Джон Макенроу играе срещу своя виртуална версия по ESPN+

Offnews Последна промяна на 09 май 2022 в 10:32 418 0

330px-John_McEnroe_Roland_Garros_2012

Michelob Ultra и ESPN решиха да използват изкуствен интелект, за да отговорят на един любопитен въпрос: какво би се случило, ако тенис легендата Джон Макенроу играе срещу себе си?

Специалната програма на ESPN+, озаглавена „Макенроу срещу Макенроу“, ще покаже как 63-годишната звезда, която прекрати състезателната си кариера през 1992 г., играе срещу по-млада виртуална версия на себе си.

Както се вижда в прикаченото видео, процесът на игра е доста ангажиращ. След като истинският Макенроу изпрати топка над мрежата, AI аватарът му реагира на посоката ѝ. В този момент се изстрелва нова топка така, сякаш излиза от ракетата на аватара. Самият аватар се проектира върху екран с холограмни частици.

За организирането на всичко това истинският Макенроу е прекарал един ден с продуцентската компания Unit 9, която е сканирала движенията на тялото му с помощта на технологията MetaHuman Creator на Unreal Engine. Освен работата с истинския легендарен тенисист, компанията анализира и стотици часове кадри от неговата кариера.

Любопитна подробност е, че аватарът е програмиран на основавата на пет ключови момента в кариерата на тенис звездата. Това са дебютът му през 1979 г., изкачването му до върха на спорта през 1981 г., както и последната му година като професионалист през 1992 година.

Вижте повече в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !