Cruise започна безплатните тестове на роботизирано такси без човек зад волана

Offnews Последна промяна на 04 ноември 2021 в 15:22 162 0

Cruise

Това ще стане в Сан Франциско, където първи ще могат да пробват новото роботизирана такси без човек зад волана служителите на Cruise - един от отделите на General Motors. До тестовете ще бъде допусната и малка група специално подбрани пътници. Те няма да плащат нищо и ще се возят безплатно. Причината е, че тази компания все още няма лиценз от регулаторните органи за извършване на търговски услуги с помощта на роботизираното такси.

Досега роботизираните автомобили на Cruise се тестваха само със служител на компанията, който седеше на мястото на водача и във всеки момент бе готов да поеме волана. Сега потребителите влизат в съвършено празен автомобил, сядат, натискат бутона за пътуване и тръгват.

Засега всички пътувания на новото роботизирано такси се осъществяват само през нощта - от 22:00 часа до 6:00 сутринта. Скоростта на движение не може да превишава 50 км/ч. Компанията през месец октомври тази година получи съответното разрешение за започване на тестовете без водач в купето, както и за транспортиране на стоки, но не и за превозване на пътници.

Висшият мениджмънт на General Motors е уверен, че Cruise още от началото на следващата година ще започне да печели от своите безпилотни таксита без човек зад волана. Компанията трябва да получи още едно разрешение от CPUC, за да има право да взема пари от пътниците за услугите на роботизираното такси.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !