Четириместният автономен eVTOL на Autoflight осъществи първия си полет

Offnews Последна промяна на 01 ноември 2021 в 16:15 189 0

Autoflight-V1500M-eVTOL

Китайските компании започнаха да комерсиализират градския въздушен транспорт. Сравнително младата компания Autoflight извърши успешно тестване на четириместен електрически летателен апарат с вертикално излитане и кацане (eVTOL). Това е V1500M, който разполага с компютърна система за автономно придвижване и с едно зареждане на акумулаторния блок може да измине 250 километра при максимална скорост 200 км/ч. Серийното производство на V1500M трябва да започне през 2024 година.

Компанията Aeroflight представи своя V1500M по време на голямо авиационно шоу в Китай. За разлика от предишните прототипи, тази версия е предназначена предимно за полети в пределите на градовете. Летателният апарат успешно се издигна във въздуха в безпилотен режим, като по този начин направи още една стъпка към получаването на съответния лиценз от китайските регулаторни органи.

Автономният V1500M събира максимум четири души и може да носи товар до 1500 кг. Корпусът е направен от въглеродно влакно и се използват 10 витла, разположени над нивото на кабината. Хоризонталния полет се осъществява с помощта на две витла, благодарение на които максималната скорост достига 200 км/ч.

През месец септември тази година компанията Aeroflight привлече общо 100 милиона щ. долара, което за китайските производители на eVTOL е рекордна сума.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !