Байдън инвестира 5 млрд. долара в изграждането на станции за електромобили

Offnews Последна промяна на 11 февруари 2022 в 10:42 448 0

Joe Biden

Новият план на администрацията на Джо Байдън включва близо 5 млрд. щ. долара за изграждане на хиляди станции за зареждане на електромобили в САЩ. Това стана ясно по време на посещение на американския президент в завода за сглобяване на електрически превозни средства на General Motors Factory ZERO.

Представеният план е част от двупартиен инфраструктурен пакет, включващ 7.5 млрд. щ. долара за изграждане на обширна мрежа от станции за зареждане на електромобили в цялата страна. Инвестицията е част от по-широка програма на администрацията за борба с климатичните промени и прехода към чиста енергия.

Конгресът одобри през ноември това финансиране като част от проектозакона за инфраструктурните инвестиции в размер на 1 трлн. щ. долара. Първите 615 млн. щ. долара от предвидената сума ще са на разположение още тази година.

Въпреки нарастването на продажбите на електромобили в САЩ през последните години, транспортният сектор все още е един от най-големите приноси за емисиите на парникови газове в САЩ, включвайки приблизително една трета от емисиите всяка година.

Ето защо Байдън иска до 2030 г. всички нови коли, които се продават да бъдат или електромобили или хибридни модели, както и до тогава да има  500 000 нови станции за зареждане.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !