Аpple Maps вече позволява докладването на инциденти на пътя

Offnews Последна промяна на 11 февруари 2021 в 11:07 7552 0

car-1149997_640 (1)

Докладите с инциденти на пътя от години са отличителен белег на платформи за навигация като Waze и Google Maps. Тази полезна функционалност вече ще присъства и в навигационното приложение Apple Maps и ще позволява на шофьорите да подават сигнал, когато станат свидетели на пътнотранспортно произшествие.

В сегашната версия на функционалността е възможно да се сигнализира единствено в случаи на блокиране на пътя като авария, опасност или проверка на скоростта. За сравнение - Waze и Google Maps имат и опции за информиране при затваряне на ленти, строителство и други.

Голямото предимство, което Apple обещава обаче е, че потребителите ще имат достъп до конкретната функционалност, без да докосват своите смартфони. Те могат например да говорят с гласовия асистент Siri, за да докладват, че са станали свидетели на инцидент.

 

Това има отношение и към сигурността на водача, който през цялото време може да държи ръцете си на волана. В добавка - функцията ще бъде съвместима и с автомобилния интерфейс Apple CarPlay, който може безопасно да бъде използван по време на шофиране.

Новата функционалност вече е част от операционната система на Apple - iOS 14.5 Beta. Тя включва още - функция за отключване на айфона чрез Face ID, дори и ако собственикът му носи маска, както и поддръжка за Xbox Series X / S и PlayStation 5 контролери и dual-SIM 5G.

Всеки собственик на iOS устройство може да се възползва от последните новости в Apple Maps. Всичко, което е необходимо, за да получи достъп, е да актуализира софтуера си към iOS 14.5 Beta. След това ще получи достъп до "Report" бутон, чрез който ще може да добавя полезна информация, видима за останалите потребители на навигационното приложение.

На този етап подобренията в Apple Maps са в бета фаза на разработка. Apple вероятно периодично ще актуализира приложението си с нови функционалности, надявайки се по този начин да накара хората да го предпочетат пред конкурентните платформи за навигация.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !