Square придобива мажоритарен дял в Tidal

Offnews Последна промяна на 08 март 2021 в 10:16 5976 0

Capture

Компанията за дигитални разплащания Square купува мажоритарен дял в музикалната стрийминг услуга Tidal. Според изявление в пресата на нейния изпълнителен директор и съосновател Джак Дорси, тя ще плати 297 млн. щ. долара в брой и с акции.

Милиардерът обяснява сделката като опит да се намерят нови приходоизточници за музикалните артисти. Бизнесменът, който е съосновател и на Twitter, вярва, че Square може да помогне много на Tidal да се развива по-добре.

Популярният хип-хоп изпълнител Jay-Z, който придоби Tidal преди шест години, ще се присъедини към борда на директорите на Square. Досегашните изпълнители, които имат акции в компанията като Beyoncé и Rihanna, ще си останат акционери. Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2021 година.

Припомняме, че Jay-Z и предприемачът вече си сътрудничат в съвместен фонд за биткойни. Плановете на Дорси за Tidal включват осигуряването на нови изживявания за феновете, както и улесняване на продажбите на продуктите на изпълнителите.

Дали тандемът Square-Tidal ще заработи добре - все още е рано да се каже. Факт е, че разплащателният бизнес на Square процъфтява и това може да даде предимство на Tidal пред конкурентните музикални услуги като Spotify, Apple Music и Amazon Music.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !