Settle - нов играч при мобилните плащания у нас

Offnews Последна промяна на 09 март 2021 в 11:22 5933 0

Settle Daniel

Компанията за мобилни разплащания Settle вече е официално на българския пазар. Чрез новото приложение, което не изисква предварително зареждане на специална сметка, потребителите ще могат мигновено и напълно безплатно да изпращат и получават пари, а компаниите ще могат да приемат дигитални плащания без необходимост от допълнителни устройства.

България е третата държава, в която Settle Group открива свое представителство и 22-рият пазар в Европа, на който приложението Settle функционира, превръщайки го в най-голямата мрежа за мобилни разплащания на континента. В България Settle Group оперира чрез местно дружество - Settle България, финансирано съвместно с локални партньори.

„В Settle сме силно мотивирани да създаваме полезни връзки между хората и бизнеса. Никога досега не е било толкова важно да се създадат такива връзки, тъй като хората останаха вкъщи, а фирмите се нуждаят от нови начини да обслужват своите клиенти. Ние предоставяме инструменти за улесняване на разплащанията, поръчките и обслужването на клиенти по безопасен начин в условия на епидемична обстановка. Грижим се също и за създаването на добавена стойност за местната общност и се гордеем с нашите локални партньорства и екипа, който създадохме, с цел да дигитализираме България още повече с помощта на Settle“ - сподели Даниел Р. Дьодерлайн, главен изпълнителен директор и основател на Settle Group.

С приложението Settle индивидуални потребители могат незабавно да изпращат, получават и управляват пари от телефона си. А всеки бизнес има достъп до набор от решения за приемане на изцяло мобилни плащания във всяка една ситуация, без необходимост от допълнителни устройства.

Settle е общоевропейска услуга за мобилни плащания, която от вчера е достъпна вече на 22 европейски пазара. За разлика от повечето мобилни портфейли и нео банки, Settle разчита на местни партньорства за развиване на всеки отделен пазар. Технологиите, операциите, финансовото лицензиране и разработването на продукти се извършват на централно ниво от Settle Group, базирани в Осло, Норвегия. Settle България отговаря за развитието на местния пазар и управлява дистрибуторските партньорства, за да достигне до възможно най-много потребители и компании в страната.

„Първото ни местно партньорство е с Management Financial Group. Тяхната силна позиция като компания за финансови услуги и доставчик на кредити, не само в България, но и в целия регион, е голямо предимство за Settle. Очакваме с нетърпение да обявим и следващите партньори, които ще се присъединят към нашата дистрибуторска мрежа. Settle е уникален в своя партньорски модел, позволяващ на големи местни брандове да се възползват от услугите за мобилни плащания, без да се налага да ги създават сами“ - допълни Даниел Р. Дьодерлайн.

Без необходимост от предварително зареждане на сметка

Досега изпращането на пари през мобилен телефон в България бе ограничено до онези, които имат намерение да създадат нова банкова сметка и да я зареждат преди да извършат транзакция. Потребителите вече могат да свалят приложението Settle, да свържат картата си или да използват пари, които са получили от друг. Няма нужда да прехвърлят и ‘затварят’ пари предварително, за да извършат плащане. Не е необходимо дори да създават или притежават банкова сметка.

Достъп за всички

Settle не изисква от потребителите да имат банкова сметка, като те могат да се регистрират в рамките на 30 секунди и да използват безплатен профил в Settle, където да получават и държат средствата, изпратени до телефонния им номер. Ако вече имат банкова сметка, средствата могат да бъдат преведени по нея напълно безплатно. Със Settle могат да бъдат изпращани и получавани средства или да бъдат извършвани разплащания към фирми, без това да налага дълг и тромав процес на идентификация.

Сигурно и персонализирано пространство в приложението Settle

Потребителите на приложението могат да се възползват от високото ниво на сигурност на Settle, което запазва поверителността на средствата и разговорите. В Settle средствата се съхраняват напълно защитени с високо ниво на криптиране и с регулация от норвежките органи за финансов надзор.

Възможности за развитие на бизнеса в условия на епидемична обстановка

Settle дава на бизнеса множество услуги и възможности, както за plug-n-play, така и за интегрирани решения за мобилни разплащания, без необходимост от тежка администрация, без такси за регистрация или месечни абонаменти. Settle начислява единствено такса транзакция, когато бъде реализирана продажба. Плащанията, получени чрез Settle, се превеждат автоматично по сметката на съответната компания във всяка една българска банка.

Settle предлага на бизнеса различни начини за разплащане, като например Settle Request и Settle Quick, давайки възможност на компаниите да продават, да получават плащания и да управляват поръчки по безопасен начин по време на пандемия.

Settle mobile payments

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !