Платежните системи MasterCard и VISA вече не работят в Русия

Offnews Последна промяна на 06 март 2022 в 11:28 1543 0

MasterCard и VISA

Международните платежни системи MasterCard и VISA едновременно обявиха, че спират да работят и да извършват транзакции в на територията на Русия. Още в началото на следващата седмица всички банкови карти на тези платежни системи, издадени от руските финансови институции, ще престанат да работят зад граница. Това включва и чуждестранните онлайн услуги, интернет магазините, разплащанията чрез Apple Pay и Google Pay и т.н. Вярно е и обратното - банковите карти, които са издадени в чужбина, престават да работят на територията на Руската Федерация.

Очакванията са тези действия да не окажат влияние на работата на руските карти на територията на РФ, съобщи Централната банка на Русия. "Всички банкови карти на международните разплащателни системи MasterCard и VISA, издадени от руските банки, ще продължат да работят на територията на Русия до изтичането на тяхната валидност. Транзакциите извършвани от тези карти се обработват от Националната система за разплащателни карти (НСПК) и наложените санкции не оказват влияние върху тях. Всичките пари в сметките, за които са издадени тези банкови карти, си остават по сметките, запазени са и са достъпни във всяко време".

Без каквито и да било промени продължава да работи руската разплащателна услуга "Мир", която е достъпна и в няколко държави извън територията на Руската Федерация.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !