PayPal дава достъп до криптовалутните операции и на своите британски клиенти

Offnews Последна промяна на 30 юли 2021 в 13:17 4853 0

PAYPAL TO EXPAND BITCOIN BUYING TO UK

Платежната система PayPal официално обяви, че след САЩ ще даде достъп до криптовалутите операции и на потребителите от Великобритания. Информацията бе дадена от ръководителя на PayPal Дан Шулман.

"Ние все още сме доволни от динамиката, която се наблюдава при криптовалутите активи. Ние възнамеряваме може би още следващия месец да дадем достъп до търговията с криптовалути с помощта на нашата платежна система и на потребителите от Великобритания" - заяви генералният директор на PayPal.

Топ-мениджърът каза още, че PayPal през следващите два-три месеца ще представи в САЩ криптовалутен портфейл, който ще бъде интегриран в новото финансово супер приложение на компанията. Това ще бъде аналог на Alipay и WeChat, но ще предлага инвестиционни услуги, допълнителни услуги за работа с високодоходни спестовни сметки, осребряване на чекове и още много други финансови инструменти.

Шулман каза още, че блокчейн отделът на PayPal изучава възможностите на смарт контрактите и на децентрализираните приложения.

Да напомним, че през месец ноември 2020 година PayPal позволи на всичките свои американски клиенти да купуват, продават и съхраняват криптовалута, а през месец март тази година даде възможност за заплащането на покупките с криптовалута във всички магазини, които са партньори на PayPal.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !