NFT проектът Blockverse за създаването на специален Minecraft сървър събра 1,3 милиона щатски долара и изчезна

Offnews Последна промяна на 30 януари 2022 в 17:52 1164 0

blockverse-minecraft-nft

Основателите на Blockverse, които обещаваха да създадат мрежова pvp игра на базата на Minecraft, но с P2E механика, безследно изчезнаха с 1,3 милиона щ. долара. Тези парични средства бяха събрани от продажбите на 10 000 NFT аватара. Тези аватари бяха предложени за продажба на 23 януари тази година и бяха изкупени само за 8 минути. На 24 януари Blockverse съобщи в своя официален блог, че продажбите са приключили и проектът ще започне да работи. Само че нищо подобно не се случи.

Продадените NFT токени трябваше да предоставят на купувачите достъп до Minecraft сървър, на който може да се играе, да се залага криптовалута и да се печелят реални пари. Вместо това малко след приключването на търговете бе затворен Discord каналът за връзка с потребителите, както и официалният уеб сайт. От 24 януари до днес в официалната Twitter страница на проекта нищо не е публикувано. Партньорите на Blockverse, предоставили най-различни услуги, включително маркетинг, също се оплакаха от изчезването на основателите и допълниха, че за извършената работа не им е заплатено.

https://youtu.be/0_afH1EwcpY

На 26-ти януари бе създаден нов Discord канал, в който се споделя всяка известна информация за мошениците с цел те да бъдат открити. Само че те нито веднъж не са използвали своите истински имена и засега никой не знае как тези хора могат да бъдат намерени.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !