Биткойн (BTC): Питър Шиф с предупреждение за трейдърите

Сривът на FTX изглежда ще предизвика верижна реакция

OFFNews.bg Последна промяна на 16 ноември 2022 в 15:12 1807 0

Питър Шиф
Питър Шиф

Известният Биткойн и крипто критик Питър Шиф активно разпространява сред последователите си тезата за продажба, след като Block.fi обяви, че не може да продължи да работи, както обикновено.

Шиф също така добави, че в обозримо бъдеще предстои да се случи още много и препоръча на последователите си да продадат всичките си Биткойн (BTC) монети, ако имат възможност.

Коментирайки публикацията на Block.fi, той написа следното в туит:

Това не изглежда добре, но е очаквано. Предстоят още много [подобни случаи]. Продайте вашия Биткойн, ако можете, тъй като много, които искат да продадат, не могат.

Сривът на FTX изглежда ще предизвика верижна реакция

Очевидно е, че ситуацията около Block.fi е причинена от несъстоятелността на FTX. Платформата за крипто кредитиране и заемане обяви спирането на тегленията и препоръча на клиентите си да се въздържат от депозити до второ нареждане.

Драмата с FTX обаче не е единствената причина, поради която Питър Шиф се притеснява за бъдещето на флагманската криптовалута. Според икономиста последните данни за индекса на потребителските цени не трябва да се счита за гориво за BTC, като той очаква, че ще видим по-ниска Биткойн цена.

Разсъжденията на Шиф се основават на настоящото състояние на индустрията, която предполагаемо ще се срине още повече след срива на FTX, който вероятно ще предизвика верижна реакция.

Поддръжникът на златото смята, че пазарът е твърде рисков в този момент, за да се навлиза в него, а промяна в политиката на Фед няма да го спаси от потенциален срив.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !