Банкоматите в целия свят спряха да приемат банковите карти на руснаците

Offnews Последна промяна на 28 февруари 2022 в 15:03 957 0

Ur

В края на миналата седмица започнаха да се появяват масови съобщения за блокирани банкови карти на руснаци при опит да изтеглят пари в брой.

Руски туристи в Шри Ланка съобщиха с помощта на различните месинджъри, че не могат да теглят пари в брой. Банкоматите не приемат техните карти, а ако ги приемат, веднага ги блокират. Много от тях вече не могат да си платят хотелите и самолетните билети, за да се завърнат в къщи.

"Ние ей сега се опитахме да изтеглим пари и банкоматът блокира нашата карта. Нямаме пари със себе си, а сега е последният ден, когато трябва да освободим хотела и не можем да си платим престоя, както и пътя, за да се завърнем вкъщи" - се казва в различните чатове.

Също така не е възможно да бъдат изтеглени и пари в твърда валута, като например долари и евро.

Буквално едновременно с това съобщение се появи информация, че Mastercard е предупредила руските банки, на които са наложени санкции заради събитията в Украйна, че блокират банковите карти на руснаците. Централната банка на Русия от своя страна съобщи, че тези банкови карти престават да работят само в чужбина и в чуждестранните онлайн магазини, но на територията на Руската Федерация те могат да се използват.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !