facebook

Най-голямата социална мрежа Facebook представи нов набор от аудио функции, влизайки в пряка конкуренция с нашумялото през последните месеци приложение Clubhouse. Новите аудио инструменти включват „стаи“ за аудио чат на живо, възможност за споделяне на кратки гласови съобщения, както и за правене на подкастинг.

Аудио стаите, които се очаква да стартират това лято, ще позволят на потребителите да участват в чатове на живо както във Facebook, така и в Messenger. Те ще имат възможност и да публикуват кратки аудио клипове в своя News Feed с възможност за добавяне на различни видове специални ефекти.

С функцията за подкастинг всеки, който желае, ще може да разглежда, изтегля и слуша подкасти директно от приложението на социалната мрежа. За всичките си нови аудио функции Facebook ще експериментира с различни възможности за осигуряване на приходи.

Социалната мрежа планира да даде на създателите възможността да предлагат платени абонаменти за достъп до техните аудио стаи. Освен това специален фонд ще плаща на публични личности, които развиват свои подкасти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *