За първи път на CES 2023 ще има специална зона за метавселената

Мария Иванова Последна промяна на 04 януари 2023 в 09:35 1605 0

CES VR

Снимка CES

За първи път на CES 2023 ще има специална зона за метавселената

Броени дни остават до старта на най-голямото изложение за потребителска електроника в света - CES 2023. В рамките на събитието, което ще се проведе от 5 до 8 януари в Лас Вегас, стотици технологични компании ще демонстрират най-новите си продукти за годината.

И тази година на изложението ще бъдат представени иновативни технологии като Web3, NFT, Blockchain и др. В прессъобщение до медиите организаторите от Consumer Technology Association (CTA) съобщават, че за първи път ще бъде обособена специална зона за метавселената, наречена Студио Web3, в която изложителите ще могат да демонстрират своите новаторски решения за изграждане на виртуални светове.

Тя ще бъде разположена в централната зала на Конгресния център в Лас Вегас (Las Vegas Convention Center - LVCC), където специализираният уебсайт CoinDesk ще бъде домакин на дебати между професионалисти, визионери и лидери в областта на виртуалната (VR), разширената (AR) и смесената реалност (MR).

В центъра на дискусиите ще бъдат метавселената и нейният потенциал да трансформира търговията на дребно, потребителското изживяване, както и инвестициите, приложенията и съдържанието, свързани с нея. Участниците, сред които ще бъдат Джейсън Уаски, главен креативен директор на Microsoft, Лесли Шанън, ръководител на отдела за проучване на технологичните тенденции в Nokia, Дейд Оргерон, вицепрезидент на Shutterstock за 3D иновации и др., ще споделят какво са научили за метавселената и NFT, както и какво според тях ще е необходимо за масовото им приемане.

В програмата е включена и тема за Web3 програмирането от Blockchain Association. По време на нея ще бъде обсъдена перспективата за ново поколение интернет, който не е обвързан с условията и сървърите на доставчика. Ще бъде представена и визията за нова по-сигурна и децентрализирана онлайн вселена.

Сред изложителите в Web3 пространството на CES.2023 ще бъдат големи технологични компании като Microsoft, OVR Technology, Magic Leap и др. LG също ще участва, представяйки някои от най-иновативните си продукти, като интелигентните рафтове за обувки Styler ShoeCase и NFT обувките ShoeCare.

Най-голямото изложение за потребителска електроника в света CES стартира през 1967 г. в Ню Йорк. От тогава до днес събитието представя едни от най-забележителните иновации в света на технологиите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !