Withings Body Scan: смарт теглилка с показване на ЕКГ и разпределението на мазнините в тялото

Offnews Последна промяна на 05 януари 2022 в 16:29 596 0

Withings Body Scan1

На изложението CES 2022 компанията Withings, добре известна със своите преносими устройства и медицинска електроника, представи интересната смарт теглилка Withings Body Scan. Устройството може да показва ЕКГ, да определя сегментацията на тялото и да определя активността на нервите на петата. В резултат от това потребителят получава детайлна информация за разпределението на мазнините по тялото и по какъв начин това се отразява върху здравето на сърцето.

За разлика от многобройните други смарт теглилки, Withings Body Scan има и сгъваема дръжка, която осигурява още две точки на съприкосновение - дланите. Налични са 4 сензора за теглото и 14 електрода тип ITO в теглилката плюс четири допълнителни сензора в дръжката. Теглилката има и голям 3,2 инчов цветен дисплей, а с един комплект батерии устройството може да работи една година. Теглилката е съвместима със смарт часовниците Withings и с приложенията Apple HealthKit и Google Fit.

Съставът на тялото се измерва чрез анализ на биоелектрическия импеданс (BIA). Мазнините, водата, мускулите и т.н. имат различно съпротивление и в зависимост от протеклия ток се оценява състава на човешкото тяло. С помощта на сгъваемата дръжка теглилката дава оценка не само на долната част, а на цялото тяло. Вграденият скенер различава торса, десния и левия крак, дясната и лявата ръка. Съвсем точно се показва процентното съдържание на мазнините и водата в цялото тяло, мускулната и костната маса, както и други параметри.

Продажбите на смарт теглилката Withings Body Scan са планирани за втората половина на тази година при цена 279 щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !