Ваксината срещу грип осигурява 90% защита от тежкото протичане на COVID-19

Offnews Последна промяна на 17 май 2022 в 18:19 1937 0

COVID-19-0

Още в началото на COVID-19 пандемията учените от Катар са се опитвали да определят медицинските препарати, които засилват защитата на организма срещу неизвестния до тогава патоген. Те са анализирали данните на над 30 хиляди медицински работници и са открили интересна информация относно различните ваксини.

Оказа се, че хората които са се ваксинирали срещу грип по време на текущия сезон, 30% по-рядко се боледували от COVID-19. Освен това ваксинацията срещу обикновения грип е защитавала хората от тежката форма на COVID-19, като при 90% от тях този ефект се е запазил в продължение на няколко месеца.

Преди около една година и други медицински изследвания показаха, че ваксините срещу грип значително понижават смъртността от COVID-19. Натрупаните статистики през последните две години показаха, че обикновената ваксина срещу грип наистина защитава човешкия организъм от тежко протичане на болестта COVID-19.

Засега не е ясно по какъв начин ваксината срещу грип защитава хората от COVID-19. Според медиците, най-вероятната причина за това е, че ваксините срещу грип активизират една цялостна широкоспектърна антивирусна защита на човешкия организъм.

Към днешен ден главният проблем на ваксините срещу грип е тяхното твърде кратко време на действие. Необходимо е през всеки един сезон да се инжектира нова ваксина, която както се оказа, защитава не само от грип, но и от COVID-19.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !