В САЩ и редица други страни бяха регистрирани антирекорди по брой новозаразени от COVID-19

Offnews Последна промяна на 29 декември 2021 в 17:10 224 0

28-virusbrief-covidrecord-jumbo

През изминалата седмица в редица държави, включително САЩ, Франция, Гърция и Австралия бе поставен антирекорд по брой на заболелите от COVID-19. Неприятното е, че дори през 2020-та и в началото на 2021-ва година нищо подобно нямаше. Това е един твърде печален признак, че вариантът Омикрон, който е поредният щам на новия коронавирус, се оказа много по-ефективен в своето разпространение, в сравнение с предишните.

Миналият път в САЩ антирекорд по брой заболели от COVID-19 бе поставен на 11 януари 2021 година, когато средният брой на регистрираните заболели достигна 251 хиляди. През изминалата седмица средният дневен брой на заболелите от COVID-19 достигна 267 хиляди души. А на 28 декември в САЩ бяха регистрирани над 380 хиляди случая, като според прогнозите, броят на заболелите от COVID-19 през следващите две седмици ще нарасне.

NYT съобщи, че не всички случаи на заразяване с новия коронавирус се дължат на Омикрон. Според информацията на Центъра за инфекциозни заболявания (CDC), 59% от случаите се дължат на новия вариант на коронавируса, което е доста по-малко от 73-те процента, които бяха прогнозирани по-рано. Това означава, че над 40% от новите случаи се дължат на други варианти на коронавируса.

Броят на смъртните случаи също нараства, но тук ситуацията е по-добре отколкото бе по-рано. Медицинските специалисти отбелязват, че ваксинацията предпазва от тежко боледуване и летален изход. Ето защо в САЩ активно се правят бустерни дози за стимулиране на имунната система.

Във Франция броят на заболелите достигна 179 хиляди души на денонощие, а в Гърция те са над 21 хиляди. Във Великобритания също има антирекорд - над 129 хиляди заболели от новия коронавирус за едно денонощие.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !