СЗО спря процедурата по одобряване на руската ваксина Спутник V

Offnews Последна промяна на 17 март 2022 в 16:44 532 0

healthcare-worker-preparing-dose-of-sputnik-v-covid-19-vaccine-in-moscow

Световната здравна организация спря процедурата по одобряване на руската ваксина Спутник V срещу новия коронавирус. Организацията обясни това решение с техническите сложности предизвикани от санкциите срещу Русия. Следващата дата на визитата на СЗО, по време на която би трябвало да бъде оценено производството на руската ваксина, ще бъде определена по-късно.

Помощник генералният директор на Световната здравна организация Марианжела Симао, която трябваше да пристигне в Москва на 7 март и да оцени възможностите на руската ваксина, заради инвазията в Украйна не можа да посети Русия и нейната визита бе отложена за по-късно.

От 14 март руските власти постепенно започнаха да свалят ограниченията, наложени заради разпространяването на болестта COVID-19.

Някои учени наричат новия щам Омикрон естествената ваксина. Световната здравна организация очаква възникването на още по-заразен, но и още по-безопасен вариант. В Дания се появи подобен подвариант на Омикрон, който веднага зарази цялото население до ниво от 99%. Счита се, че тези варианти са дори благоприятни, понеже създават обществен имунитет и въздействието на коронавируса със всяка нова вълна отслабва. Той става по-заразен, но не предизвиква толкова тежко заболяване от COVID-19.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !