Създаден е точен неинвазивен сензор за мониторинг нивото на глюкозата

Offnews Последна промяна на 13 март 2022 в 16:18 435 0

p-1-apple-partner-rockley-photonics-blood-sugar

Калифорнийският разработчик на биосензори Rockley Photonics обедини усилията си с компанията Medtronic в разработването на едно универсално устройство за мониторинг здравето на човека. Целта на партньорите е да се създаде приетият за Свети Граал в областта на здравеопазването биологичен сензор, който може неинвазивно да измерва нивото на захарта, млечната киселина, хидратацията и алкохола в човешкия организъм.

Компаниите съобщиха пред медиите, че са създали комплект биосензори, които рязко разширяват възможностите на носимите медицински устройства. В изявлението се казва, че специалистите на Rockley са успели да миниатюризират и обединят на едно място няколко важни сензора, като самото устройство изглежда като неголяма фитнес гривна. Това е платформата Bioptx, която заменя многобройните досега използвани сензори, които извършват мониторинг на различните параметри с медицинска точност. Сега, с поддръжката на Medtronic това интересно решение излиза на пазара.

Rockley специално подчертава, че това устройство извършва точен мониторинг на температурата на тялото, кръвното налягане, хидратацията на тялото, алкохола, млечната киселина и глюкозата в организма. Всички тези показатели се прочитат с помощта на така нареченото "цялостно сондиране", в което са обединени най-съвременен хардуер и алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Всичко това означава, че за работата на Bioptx не е необходимо да се взема кръв, пот или частички от кожата - всичко, което е необходимо за неговата нормална работа е надеждна връзка с интернет.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !