Reddit подаде документи за IPO

Offnews Последна промяна на 16 декември 2021 в 10:53 265 0

reddit

Популярната социална мрежа Reddit обяви, че е е подала документи за първично публично предлагане на акции (IPO). Това означава, че скоро още една голяма технологична компания ще стане публична.

Интернет платформата все още не е определила какъв брой акции ще бъдат предложени на инвеститорите, нито на каква цена. Когато получи одобрение от Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ обаче, процедурата по IPO ще започне.

През последните месеци Reddit се радва на голяма популярност сред потребителите. Наскоро социалната мрежа събра 700 млн. щ. долара в кръг на финансиране при оценка от над 10 млрд. щ. долара.

Според запознати, компанията се е опитала да наеме инвестиционни банкери и адвокати като съветници за планираното IPO в Ню Йорк. През март тя нае за главен финансов директор Дрю Волеро, който ръководи процедурата по IPO на Snap през 2017 година.

Reddit е основана през 2005 г. и оттогава набира популярност. През второто тримесечие на тази година социалната мрежа генерира 100 млн. щ. долара приходи от реклама.

Това е със 192 % повече от приходите, генерирани през същия период на 2020 година. В бъдеще платформата възнамерява да намери нови начини за включване на видео и аудио, което може да доведе до още по-големи печалби от реклами.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !