Омикрон се разпространява по-бързо, но не е толкова опасен

Offnews Последна промяна на 08 декември 2021 в 09:00 268 0

06virus-safrica3-mobileMasterAt3x

Появата на нов щам на коронавируса с по-голям брой мутации създаде още един малък хаос в света. Според най-новите изследвания има вероятност щамът Омикрон да не е толкова опасен като Делта варианта. Учени от Южна Африка, където този щам се разпространи много бързо, заявиха че той предизвиква по-леки заболявания.

Преди месец в ЮАР бяха регистрирани около 300 нови случая на заразяване с новия коронавирус в денонощие. Към днешен ден това число е вече 16 хиляди.

Директорът на специализирания офис за изследване на СПИН и туберкулоза в южноафриканския център за медицински изследвания е прегледал и изследвал 42 пациента заразени с коронавируса Омикрон и публикува статистиката. От тези пациенти 29 не са имали нужда от подаването на кислород, други 13 са получавали кислород по причини, които нямат връзка с COVID-19. Само един от тях се е наложило да бъде реанимиран.

Учените помолиха да не се правят прибързани заключения. Тежестта на заболяването може да се демонстрира не само от поведението на новия щам, но и от хората които заразява. След две години от началото на пандемията много повече хора вече имат определено ниво на имунитет срещу този вирус, който се е образувал в резултат на ваксинацията, при преболедуване от COVID-19 или и от двете.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !