Ново приложение дава възможност за консултация със специалист при съмнение за COVID-19

Offnews Последна промяна на 16 ноември 2020 в 14:06 4375 0

Image of concentrated woman using cellphone while sitting on sofa

От месец ноември всеки със съмнение за ковид инфекция или при поставена диагноза има възможност да получи медицинска консултация от лекар в приложението MedUNIQA. Консултацията се осъществява изцяло онлайн и не изисква посещение на лекарски кабинет и контакт с други потенциално заразени пациенти. Специалистите са на разположение 7 дни в седмицата, като в работно време потребителят ще получи отговор до 6 часа, а извън работно време до 12 часа.

Консултирани могат да бъдат както възрастни хора от лекар специалист по вътрешни болести и COVID-19, така и деца от специалист педиатър и COVID-19. Потребителите сами могат да избират лекарите за консултация, като предварително имат възможност да се запознаят с тяхната автобиография, както и с рейтинга им, получен от други пациенти, консултирали се с тях в приложението MedUNIQA.

„Всички сме свидетели на една утежнена ситуация и как здравната система все повече се претоварва и все повече хора се притесняват дали ще имат възможност за медицинска грижа. Онлайн диагностиката е една добра алтернатива за неспешни състояния, която ще позволи на пациентите да получат консултация от специалист за адекватно лечение, но и ще облекчи натоварването пред лекарските кабинети за състояния не изискващи спешна намеса.“, коментира Николай Генчев, Главен изпълнителен директор на УНИКА България.

Приложението MedUNIQA e разработено изцяло за застрахователна компания УНИКА България и има за цел да предлага медицински съвети от доказани специалисти при състояния, които не налагат спешна медицинска помощ. То е достъпно за всички потребители, като всеки има възможност да се консултира със специалист освен при съмнение или поставена диагноза за COVID-19, така и в още 11 други направления, а именно – Акушер-гинекология и бременност, Вътрешни болести, Гастроентерология, Дерматология, Ендокринология, Ортопедия, Очни болести, Педиатрия, Психология, Урология и Хранене и диетика.

За клиенти на застрахователна компания УНИКА със здравна застраховка, консултацията изцяло се покрива от полицата им, както и разходи за лекарства и изследвания. Повече за MedUNIQA и как да се възползвате от приложението, можете да прочетете на https://www.uniqa.bg/meduniqa/.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !