Как един хотел в Родопите използва новите технологии, за да популяризира своите услуги и региона

Александър Александров Последна промяна на 12 юни 2023 в 17:05 273 0

хотел Еделвайс
хотел Еделвайс

Локация сред природата, заобиколена от зеленина и красиви гледки от Родопа планина, на самия бряг на язовир Доспат само по себе си е сериозно предимство, привличащо интереса на туристите, които желаят да се откъснат от шумотевицата на града. Хотел Еделвайс обаче комбинира естествените природни дадености на региона с традициите и новите технологии, за да направи престоя на своите посетители още по-приятен и да популяризира Родопите.

В наши дни дигитализацията достига до всяка компания, без значение голяма или малка е тя или колко далече сред природата се намира. Хотелите отдавна не правят изключение от тази тенденция. Самите технологии обаче не са това, което интересува екипа на хотел Еделвайс, а начинът, по който те се вписват в местните традиции и забележителности, подчертавайки предимствата на един от най-красивите региони на България.

Още с отварянето на хотелския уебсайт, посетителите попадат на видео материали, заснети с дрон, които представят цялата местност и спиращи дъха гледки към Родопи планина и язовир Доспат. Добавеният към сайта блог от своя страна разказва за най-интересните забележителности и маршрути в околността. Хотелът предлага и опция за онлайн резервация, като заетостта на всички стаи се вижда в сайта в реално време, което улеснява туристите да направят резервация директно за желаната от тях стая. На тяхно разположение са общо седем двойни, три тройни стаи и пет апартамента.

Всички налични помещения са с дървени стени и тавани, което заедно с терасите и красивата веранда за 20 човека с гледка към планината и язовира увеличава още повече усещането за близост с природата. Околността на хотела също предлага множество активности – от разходка с моторна лодка и водно колело в язовира, през риболов директно от брега пред комплекса, разходка в планината и гората, офроуд по планинските пътища, до лагерен огън на брега пред комплекса и барбекю на открито край язовира.

Наблизо е и екопътека Сърница Ай, която се издига на 1500 метра височина, рязко сменяйки мекия климат край бреговете на язовир Доспат с по-суровите планински условия. Наоколо посетителите могат да се насладят на местната кухня и да опитат типичните за района ястия, а за любителите на приключенията има възможности за лов и риболов, разходка с джип, сафари, колоездене, разходка с влакче до Сърница и околността. Самият язовир Доспат е един от най-красивите и големи подобни водни басейни у нас и привлича посетителите си с величествената природа, чистия въздух и множеството възможности за спорт и активности в района.

В непосредствена близост са и няколко курортни селища, които са предпочитани от любителите на чистия планински въздух и отдалечеността от големия град - Цигов чарк, на северозападния бряг на язовир Батак, градовете Доспат, Сърница и Велинград. Също съвсем близо са и множество забележителности като язовир Широка поляна, язовир Голям Беглик, водопад Късак, римски мост Кемера, Побит камък, скален феномен Жабата и много други.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !