Johnson & Johnson спря производството на своята ваксина срещу COVID-19

Offnews Последна промяна на 09 февруари 2022 в 18:01 1988 0

merlin_186303411_0dc82936-72ff-41db-ae93-97f54addd7f6-jumbo

Компанията Johnson & Johnson спря производството на своята ваксина срещу новия коронавирус. Компанията още в края на миналата година затвори вратите на своя единствен завод за производството на този лекарствен препарат в Нидерландия.

Тъй като ваксината на Johnson & Johnson се предоставя на бедните и развиващите се страни в рамките на програмата COVAX, това решение шокира държавите от африканския съюз.

Представителят на Johnson & Johnson успокои всички, като заяви, че компанията е готова да осигури съответното количество ваксини навсякъде, където хората имат нужда от тях. И още, нейната производствена верига и логистиката работят както през деня, така и през нощта.

Топ-мениджърът каза още, че компанията продължава да доставя големия партиди ваксини на фармацевтичните предприятия, които подготвят и опаковат дозите. Нещо повече, Johnson & Johnson разполагат с милиони вече готови дози ваксина срещу COVID-19.

Да напомним, че миналата година популярността на ваксината на Johnson & Johnson в редица държави започна да спада отчасти заради връзката с много рядкото, но опасно нарушаване на съсирване на кръвта, както и заради по-ниските показатели в сравнение с ваксините на Pfizer и Moderna.

Но има държави, които харесват и зависят от доставките на ваксините на Johnson & Johnson, понеже за тяхното съхранение не се изисква твърде ниска температура.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !