Innovation Explorer: Шест милиона причини да останете в България

Събитието, което вижда напред в бъдещето, ви кани да повярвате в успеха ни заедно и започва на 23 февруари

OFFNews Последна промяна на 08 февруари 2023 в 12:28 1095 0

Innovation Explorer 2023

Снимка Innovation Starter

Събитието, което вижда напред в бъдещето, ви кани да повярвате в успеха ни заедно и започва на 23 февруари

На 23 февруари в зала „Джон Атанасов“, София Тех Парк, ще се проведе деветото издание на най-големия форум за иновации у нас Innovation Explorer 2023. Откриващ лектор ще е световно известният физик Джеймс Бийчам от ЦЕРН, който ще ни запознае с теорията си за “Другата страна на Черната дупка”.

В атмосферата на същинско телевизионно предаване, водено от едни от най-известните български журналисти, предстоят срещи с визионери, практически работилници, важни дискусии и куп иновативни изненади за посетителите на ежегодния форум.

Събитието се опитва да представи най-важните тенденции и посоки за развитие и ще се опита да ни даде повече причини да останем и творим в България. Сред някои от акцентите на програмата са визионерът от Турция, журналистът, предприемачът и мореплавателят Емре Башкан ще говори за насърчаването на иновативното мислене в организациите чрез модела на зоната на комфорт. За глобалното влияние на социалното предприемачество ще говори Анна Мъри от лидерите на „Ашока“.

Навигаторът на бъдещето – Карл МакФол от Швеция – ще сподели идеите си за интелектуалния капитал в новата икономика на изкуствения интелект. Темата е изключително актуална покрай развитията от последната година на решенията на OpenAI.

Как човекът може да се превърне в център на промяната, особено в настоящата несигурна среда ще говори Феликс Фон Хелд. Той е изпълнителен директор на германския Институт за иновации и методологии за промяна. И тъй като хората сме същества на изкуството и творчеството, за иновациите в сектора и как да бъдем и мислим по-необичайно ще сподели Джеймс Дойл, изпълнителен директор на Музея за модерно изкуство в Ирландия.

Вече са разпродадени билетите за двете практически работилници, които оправдано предизвикаха голям интерес сред аудиторията на най-иновативния форум. Първият уъркшоп Addicting Users to Social Causes ще се води от Марина Шидеров, член на борда на БАСКОМ и Изпълнителен директор на Farm Creative Solutions. Марина ще разкрие стратегии и инструменти, с които се постига въздействие и се стимулира устойчива промяна чрез социално предприемачество.

Леона Асланова, Изпълнителен директор на агенцията за иновации Innovation Starter ще води практическа работилница – Strategy Survival Game. Леона ще покаже нагледно как се решават проблеми чрез постигане на баланс между полярни идеи, възприемани като привидно конкурентни, когато се обединени от обща криза.

Модератори отново ще бъдат емблематични български журналисти като Венелин Петков, Люба Кулезич, Миролюба Бенатова, Флора Стратиева, Нели Тодорова, които превръщат форума в преживяване, съвсем близко до реално телевизионно шоу.

Организаторите от Innovation Starter и техните партньори са подготвили и редица иновативни изненади за посетителите, сред които 360-градусов анимиран мапинг с 4 full HD камери в резолюция 1920 pix v3, сладолед от азот, виртуална реалност, пътуване до бъдещето, храна за космоса и мн. други.

Innovation Explorer 2023 е събитие напълно достъпно за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда.
Форумът се реализира с генералната медийна подкрепа на Нова телевизия, Нетинфо, БНР, JobTiger и сп. Мениджър. Генерални партньори са УниКредит Булбанк, Кауфланд, Аурубис, Софийска вода, част от Веолия, Лукойл България и Българска Фондова Борса.
За да се регистрирате за Innovation Explorer 2023, посетете уебсайта на организаторите тук: www.innovationexplorer.bg.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !