Хакерът Джордж Хотц, който преди време отказа да работи в Tesla, влиза в Twitter за 12 седмици

Стефан Николов Последна промяна на 24 ноември 2022 в 11:12 634 0

George Hotz

Снимка Wikimedia Commons

Хакерът Джордж Хотц, който преди време отказа да работи в Tesla, влиза в Twitter за 12 седмици

Хакерът Джордж Хотц, който преди време отказа да работи за Tesla, влиза в Twitter, за да помага на социалната мрежа. Той е известен преди всичко с проникването си в системите на iPhone и PlayStation и не беше сред любимците на Илон Мъск, сега ще влезе в новата компания на милиардера като „стажант“.

Хотц каза, че неговите основни задачи в тази социална мрежа ще бъдат подобряване на функцията за търсене в Twitter. Както и премахването на програмния прозорец, който не дава възможност да се преглеждат материалите на тази социална мрежа без регистрация и логване в Twitter.

През 2015 г. Хотц отказа да работи в Tesla, понеже според него, Илън Мъск твърде често е променял изискванията, плановете и условията на сделката. Тази есен специалистът заяви, че роботизираните автомобили са просто една голяма афера. Но сега явно всичко изглежда по друг начин и Хотц заяви, че всъщност му харесва изключително твърдия ултиматум на Мъск към служителите и специалистите на Twitter, които ще трябва да работят дълги часове с висока интензивност или да напуснат тази компания. Доскорошният хакер заяви, че това отношение към хората дава възможност за създаването на невероятни неща и той е готов да работи за Twitter и да получава заплащане като стажант, което е достатъчно само за храна и спане. Отговорът на Мъск бе типично в негов стил – "Разбира се - идвай да си поговорим и да решим".

Според The Verge Джордж Хотц вече работи върху подобряването на функциите за търсене в Twitter. В свой туит Хотц каза, че се занимава с намирането на съответните модификатори на разширената функция за търсене и върху намаляване на зависимостта на тази функция от въвеждането на изискване за съвсем точното търсене на въведения в заявката текст.

Новината за "стажа" на Хотц идва по време, когато Мъск съкрати две трети от персонала на Twitter, включително мениджърския състав и специалистите, които не работят активно, след което започна да назначава много по-кадърни програмисти, специалисти и разработчици. Новият главен изпълнителен директор и собственик на Twitter веднага наложи същите темпове на работа, с каквито са свикнали всички от Tesla и SpaceX. Изглежда, че Джордж Хотц харесва подобен много твърд режим на работа и ще остане в тази социална мрежа за 12 седмици, като през това време явно ще трябва да докаже, че е способен.

Според публикуваната към днешен ден информация софтуерната система на Twitter включва над 1000 микроуслуги, които изискват непрекъснато обслужване и настройка, а ако на непрекъснато възникващите ситуации не бъде навреме обърнато внимание, те ще прераснат в заплаха за безопасността и личните данни на потребителите. По този повод Хотц заяви:

"Супер, моят номер на телефона е същият. Аз не съм човекът, ако ви е необходима дългогодишна стабилност, но много ми харесва да се потапям в сорс кодовете, особено ако са сложни, и мисля, че ще мога да изчистя и документирам както трябва повечето от тези 1000 микроуслуги през дадените ми 12 седмици. Искам да разбера целия механизъм на работа и да подобря търсенето и някои други неща".

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !