Хайпърлуп технологиите, дигиталната трансформация и баницата на баба Дешка събраха в Разлог визионери и предприемачи от цял свят

Събитието НЕконференция, организирано от Пламен Русев и Webit Foundation обедини различни идеи, целящи да променят света

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2022 в 10:31 2896 0

НЕконференция

Снимка Local Stay

НЕконференция

Специалисти по дигитализация, по свръхзвуковия хайпърлуп транспорт на бъдещето, предприемачи, стартъп лидери и дори йога ентусиасти се събраха на провелата се в Разлог НЕконференция (Unconference). Събитието беше организирано от Пламен Русев и Webit Foundation, а мястото на събитието, хотел Local Stay, беше не случайно избрано. В продължение на три дни, водещи имена от редица иновативни области, се забавляваха и дискутираха теми, обединени около идеята да променят света.

В НЕконференцията взеха участие успешни предприемачи от цял свят, както и положителни примери от България като Светлин Наков, Лазар Радков, Дарин Маджаров. Темите на уъркшопите, дискусиите и останалите прояви, варираха от свръхзвуковия наземен транспорт на бъдещето - хайпърлуп, през създаването на програмисти, дигитализацията на бизнеса, до т.нар. хюман дизайн, летяща йога и спасяването на човешки животи чрез благотворителни инициативи.

Сред интересните тенденции, засегнати на събитието, е и бързо навлизащата в редица западни страни “workation”, съчетаваща работата с ваканцията. Тя произтича от стремежа на все повече работещи от разстояние хора да постигнат по-здравословен начин на живот и съвсем естествено е предпочитана от предприемачи, хора, упражняващи свободни професии и самонаети специалисти, които могат да си позволят да съчетават работата с почивката. У нас пионер в тази сфера е домакинът на събитието - хотел Local Stay, който вече налага workation услугите и все повече работяги и дигитални номади отсядат в него по тази причина. Иновативни компании пък го избират като предпочитана дестинация за rotation office в планината.

В рамките на НЕконференцията беше организиран и кулинарен фестивал (street food fest), в който участниците имаха възможност да опитат традиционни храни от България, Франция, Испания и Виетнам. Последната беше приготвена от професионални готвачи от виетнамския ресторант CHAO, разположен в двора на хотела. В събитието се включи и риалити звездата баба Дешка, която приготви баница и пататник за участващите технологични предприемачи и визионери. Полет с балон над Пирин, тематично парти с костюми, бяха също част от изненадите, подготвени от домакините на събитието. Освен това се включи и професионален сомелиер, който проведе уъркшоп по купажиране на качествени, български вина за участващите технологични предприемачи и визионери.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !