Google заплаши да лиши от заплати и след това да уволни неваксинираните

Offnews Последна промяна на 15 декември 2021 в 09:47 259 0

Google

На фона на все по-бързо разпространяващият се нов щам на коронавируса Google отново отложи за неопределен срок завръщането на служителите в офисите на компанията и въведе допълнителни мерки за осигуряване на тяхната безопасност. Интернет гигантът обяви, че повече няма да проявява търпимост по отношение на неваксинирания персонал.

Google изпрати до всичките свои над 150 хиляди служители в САЩ уведомления, че задължително трябва да качат във вътрешната компютърна система на компанията сканирани документи за ваксинация, издадени от съответната медицинска служба. Служителите, които не представят тези данни или не се ваксинират до 18 януари следващата година, ще бъдат пускани в 30-дневен в платен отпуск. Ако и след това те не се ваксинират, компанията ги изпраща в неплатен отпуск за максимум шест месеца. Съответните осигуровки ще бъдат плащани само през първите 92 дни на този отпуск. Ако и след тези шест месеца все още има неваксинирани, то тяхната работа в Google ще бъде прекратена.

Google настоява, че всеки който влиза в зданията на компанията задължително трябва да бъде ваксиниран, а честото тестване за наличието на новия коронавирус не се счита за алтернатива на ваксинацията. Ръководството на интернет гиганта допълва, че това е единственият начин за осигуряване на безопасността на служителите и за осигуряването на непрекъснатата денонощна работа на всички онлайн услуги на Google.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !