Глобалният брой на починалите от COVID-19 може да се окаже тройно по-голям от официално обявения

Offnews Последна промяна на 11 март 2022 в 17:14 433 0

The number of victims of COVID-19 in the world may be three times higher than official data

COVID-19 пандемията навярно е причинила смъртта на 18,2 милиона души в целия свят, което е тройно повече от официално обявените данни. Тази информация се съдържа в направения научен анализ, публикуван преди два дни в списание Lancet. Анализът се базира на така наречените прекомерни смъртни случай, които така или иначе пряко или косвено са свързани с пандемията.

При изследването са използвани шаблони за смъртността от годините точно преди пандемията, като за тяхното съставяне са използвани данните от 191 държави и най-различни региони. "Нашите оценки и анализи на допълнителната смъртност показват, че влиянието на пандемията върху леталните случаи е било много по-голямо в сравнение с данните в официалните статистики" - се казва в научната работа.

Според публикуваните официални данни за целия свят, за периода от първи януари до 31 декември от COVID-19 са починали 5,9 милиона души. Но анализът на учените показва, че за същия период леталните изходи от тази болест плюс допълнителната смъртност, пряко или косвено свързана с COVID-19 е над 18 милиона души. Най-много са жертвите в Южна Азия (5,3 милиона), в Близкия изток (1,7 милиона) и в Източна Европа (1,4 милиона).

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !