Джеф Безос се оттегля като главен изпълнителен директор на Amazon

Offnews Последна промяна на 03 февруари 2021 в 10:44 6526 0

JFK Presidential Library celebrates the 50th anniversary of the Moon landing

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос обяви, че ще се оттегли от поста си. Това ще се случи през третото тримесечие на 2021 година.

Предприемачът ще бъде заменен на поста си от Анди Джеси. В момента той е ръководител на подразделението за "облачна" инфраструктура Amazon Web Services на компанията.

Безос пък ще стане изпълнителен председател на водещата корпорация за електронна търговия, създадена от него. Междувременно той ще се фокусира върху Bezos Earth Fund, космическата компанията Blue Origin, медията The Washington Post и Amazon Day 1 Fund.

Нoвинaтa бeшe cъoбщeнa пo врeмe нa изнacянeтo нa дaннитe зa финaнcoвия oтчeт нa дружеството зa чeтвъртoтo тримeceчиe нa 2020 година. Нeтнитe пpодажби oтчитaт ръcт oт 44% до 125.6 млрд. щатски долара в сpавнение със същия пеpиод на 2019 година.

Припомняме, че Джеф Безос доскоро беше най-богатият човек в света, но беше изместен в класацията от конкурента си Илън Мъск, собственик на SpaceX и Tesla.

57-годишният предприемач основава Amazon през 1994 г. и изгражда от онлайн книжарницата една от най-големите компании в света, натрупвайки състояние от близо 200 млрд. долара. Комапнията вече оперира в областта на облачните изчисления, хранителните стоки, електрониката и развлеченията. В нея работят над 1.1 милиона души.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !