Доналд Тръмп се включи в TikTok след като се опита да го забрани

Павлин Луканов Последна промяна на 03 юни 2024 в 17:19 387 0

Donald Trump

Снимка Gage Skidmore/Wikimedia Commons

Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат за тази позиция, Доналд Тръмп, се включи в социалната мрежа TikTok. Това представлява огромен обрат спрямо предишните му позиции към приложението и идва в момент, в който платформата е обект на изискване от настоящата администрация в страната да прехвърли собствеността на американското си подразделение на компания извън Китай.

В събота вечерта Тръмп публикува видео от верифицирания акаунт @realDonaldTrump, в което той маха на фенове по време на мач от Ultimate Fighting Championship в Нюарк. Ходът разбира се е в опит за привличане на нови потенциални гласоподаватели, особено сред по-младите потребители.

Както вече стана дума, платформата е заплашена от потенциално спиране в САЩ. Съветник от кампанията на Тръмп споделя, че играят по всички насоки, като възможността за достъп през различни платформи е важна. Това е така понеже дава достъп до по-млади потребители.

Присъединяването на Тръмп към TikTok може да се определи и като спечелена битка от страна на платформата. Иначе и настоящият президент, Джо Байдън, също все включи в нея и то още през февруари. Това е знак, че и двете кампании ще използват TikTok, за да се опитат да изложат идеите си пред около 170 млн. потребители, въпреки противоречията около нея.

Преди Тръмп да се включи активно, миналата седмица неговият син също се присъедини към нея. Приложението е особено атрактивно за кампанията на Тръмп, имайки предвид, че той има два пъти повече привърженици там спрямо Байдън. Това разкрива представител на TikTok, който е пожелал анонимност.

TikTok разбира се води съдебна битка срещу решението от април, което задължава продажбата на американското подразделение или в противен случай то ще бъде забранено в САЩ. Самият Тръмп невинаги е бил привърженик на платформата, като по време на управлението си и той се опита да я забрани в САЩ, поради опасения за националната сигурност. Този ход обаче беше предотвратен от федералния съд.

В последно време той обаче има друга позиция, като се противопостави на закона на Байдън. Според Тръмп ByteDance все още представлява заплаха за националната сигурност, но потенциалната ѝ забрана ще е от полза на Meta. Той посочва, че Facebook е враг на народа, заедно с много от медиите.

И докато кампанията на Тръмп навлиза късно в TikTok спрямо тази на Байдън, той използва позицията на настоящия президент за платформата като оръжие срещу него. Така Тръмп се опитва да се хареса на младите потребители в приложението, като ги привлече на своя страна.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !