Дания е първата страна, която прекрати ваксинацията срещу COVID-19

Offnews Последна промяна на 30 април 2022 в 17:41 2342 0

Dn

Дания спря своята програма за централизирана ваксинация на населението от коронавирусната инфекция и по този начин стана първата държава, предприела подобна стъпка, съобщи CNBC. Официалните представители на страната заявиха пред медиите, че с настъпването на тази пролет по-голямата част от населението вече е ваксинирана и епидемията е започнала да спада. Това означава, че Дания е взела под контрол COVID-19 заразата и вече няма от какво да се притеснява.

Местната система на здравеопазване счита, че вече може да бъде спряна програмата за ваксинация на населението, но предполага, че с настъпването на есента може отново да я обнови. Спирането на ваксинациите влиза в сила от 15-ти май тази година, като не всички са длъжни да приключат вече започналата серия от ваксинации.

CNBC допълва, че в Дания кампанията по ваксиниране на населението е започнала през месец октомври 2020-та година. Към днешен ден 4,8 милиона души на тази страна са напълно ваксинирани, а 3,6 милиона са получили бустерна доза. Да напомним, че населението на Дания е 5,8 милиона души.

Да добавим, че през месец февруари Johnson & Johnson спря производството на своята ваксина срещу COVID-19. Мениджмънтът на компанията каза, че Johnson & Johnson продължава да доставя големи партиди ваксини на фармацевтичните предприятия, които подготвят и опаковат дозите. Нещо повече, компанията в момента разполага с милиони вече готови дози ваксина срещу COVID-19.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !