Бил Гейтс отново започна да говори за нова пандемия с друг патоген

Offnews Последна промяна на 21 февруари 2022 в 15:34 440 0

53072a85e993fd69

Говорейки по време на годишната конференция в Мюнхен, посветена на здравеопазването и безопасността, бившият ръководител на Microsoft, а сега филантроп Бил Гейтс отбеляза, че COVID-19 пандемията действително е започнала да затихва, но това не означава, че трябва да се отпускаме, понеже в близко бъдеще ни очаква нова глобална пандемия. Тя ще бъде предизвикана от патоген, който не е от фамилията на коронавирусите. Само че полученият досега опит в областта на медицинските технологии ще ни помогне по-добре да се справим с тази заплаха, но е необходимо още днес да бъде осигурено финансиране за тази цел.

Бил Гейтс каза още, че две години след началото на пандемията от новия коронавирус, най-сериозните последствия от COVID-19 вече значително са се смекчили, понеже значителна част от населението по един или друг начин е придобила имунитет срещу тази болест. Тежестта на протичане на заболяването също е намаляла, което се дължи преди всичко на появата на щама омикрон.

"Цената на нашето подготвяне за следващата пандемия не е много висока. Това съвсем не е борба с климатичните промени. Ако постъпваме рационално, следващия път ще се справим много по-бързо" - допълни Бил Гейтс.

Милиардерът е на мнение, че поставената от Световната здравна организация цел за ваксиниране на 70% на населението на Земята до средата на 2022 година е прекалено дълъг срок. Следващия път трябва да се справим не за 2 години, а за 6 месеца, каза още съоснователят на Microsoft.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !