Apple възнамерява да добави във Wallet сертификатите за ваксинация против COVID-19

Offnews Последна промяна на 22 септември 2021 в 15:43 172 0

Apple Wallet is getting verifiable COVID-19 vaccination cards

Apple заяви, че възнамерява да добави в своя цифров портфейл сертификатите за ваксинация срещу COVID-19. Идеята е, че по този начин на потребителите няма да се налага да носят със себе си хартиен документ.

Сертификатите за ваксинация ще се появят във Wallet след следващото голямо обновяване на това приложение. Тази функция ще използва преимуществата на на международния стандарт SMART Health Cards, който вече се използва в няколко американски щата за получаването на съответния сертификат, неговото подписване с криптиращ ключ и създаването на публичен ключ за проверка истинността на сертификата.

В наскоро излязлата операционна система iOS 15 вече има възможност за записване и съхранение на резултатите от ваксинациите и от тестовете в приложението за здраве, в което се използва същият стандарт. В това приложение потребителите могат да получават QR кодовете и файловете от медицинските органи, които използват Health Records на iPhone.

Apple заяви, че ще осигури строга конфиденциалност на личните данни. Самата корпорация няма да има достъп до медицинските картони, като цялата информация от подобен тип ще бъде криптирана от край до край. Информацията за своето здраве и за ваксинациите може да бъде споделяна само с специално одобрени външни приложения.

Засега Apple не съобщава кога ще излезе въпросното обновяване.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !