Анонс на първия в света смарт часовник с неинвазивно измерване на кръвната захар

Offnews Последна промяна на 06 януари 2022 в 17:14 489 0

Quantum_Operation_Glucometer_CES_2022

Специалистите на японския стартъп Quantum Operation представиха първия в света смарт часовник за измерване на нивото на захар в кръвта без каквито и да било игли и допълнителна апаратура. Според разработчиците, неинвазивният глюкомер регистрира данните на потребителя в реално време и може да бъде настроен да събира тази информация по предварително зададен график. Освен това, устройството извършва мониторинг на честотата на сърдечния ритъм и измерва сатурацията.

По време на голямото изложение CES 2022, на което тази стартираща компания получи няколко награди за иновация в категорията "Здраве и благополучие", представителите на Quantum Operation споделиха, че създаването на подобно устройство е станало възможно благодарение на бързия прогрес в областта на мас-спектрометрията. Каишката и корпусът на този смарт часовник са направени от два специализирани патентовани материала, които играят важна роля за получаването на данните относно нивото на захарта в кръвта.

https://youtu.be/Iq5W4T5-xmE

За стартирането на тази функция смарт часовника трябва да е на ръката, от менюто да се избере съответната точка и да се изчака около 20 секунди. Компанията специално подчертава, че получените резултати напълно съответстват на показателите, които предлагат традиционните медицински глюкомери.

Quantum Operation възнамерява в началото да предложи своите устройства на застрахователните компании и на медицинските служители, които ще започнат да разпространяват новия смарт часовник сред своите клиенти.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !