Американската фармацевтична компания Eli Lilly напуска Русия

Offnews Последна промяна на 16 март 2022 в 17:46 527 0

1024px-Eli_Lilly_Corporate_Center_Indianapolis_Indiana_USA-e1647411814521

Американската Eli Lilly е първата чуждестранна фармацевтична компания, която официално обяви, че спира износа на редица лекарства за Русия. Популярният производител на инсулин и специализирани медицински препарати за болните от рак и диабет спира всички инвестиции и клинични тестове в страната. Съобщението бе публикувано в официалния уеб сайт на компанията.

"Ние спряхме всички инвестиции, всякаква рекламна дейност и нови клинични тестове в Русия, както и износа на някои лекарства в тази страна, за които считаме, че не са жизнено необходими. Нашата дейност в Русия сега се ограничава само до доставянето на необходимите лекарства за болните от рак и диабет" - се казва в сайта на Eli Lilly.

Освен това Eli Lilly съобщи, че всички печалби от продажбите на лекарства на територията на Русия ще бъдат подарени на организациите, занимаващи се с оказването на хуманитарна помощ.

"Eli Lilly е дълбоко обезпокоена от трагическата смърт на невинни хора в Украйна. Ние се надяваме, че конфликтът ще бъде незабавно прекратен и тази криза ще се реши колкото се може по-бързо" - каза още фармацевтичната компания.

Преди няколко дни американската Pfizer заяви, че спира планираните инвестиции в руския пазар. Германският фармацевтичен гигант Bayer от своя страна каза, че прекратява бизнеса с Русия, който не е от ключово значение, спира инвестициите и прекратява стартирането на нови проекти в тази страна.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !