Apple планира да пусне своите слушалки със смесена реалност (т.нар. mixed reality) “в средата на 2022 година”, последвани от очила с добавена реалност до 2025 година. Това съобщи уважаваният анализатор Минг-Чи Куо.

“Пътната карта на компанията ще включва три фази: тип каска до 2022 г., тип очила до 2025 г. и тип лещи до 2030 – 2040 година”, пише Куо в бележките си към инвеститорите.

“Първият продукт ще предложи AR и VR преживявания, докато очилата и контактните лещи ще се фокусират повече върху AR приложения”, продължава анализаторът.

Освен това в бележките си Куо обяснява още, че няколко прототипа на първото устройство вече са факт. Те тежат 200 – 300 грама, но крайното им тегло ще бъде намалено до 100 – 200 грама, ако компанията успее да реши текущите технически проблеми, съпътстващи повечето VR устройства в момента.

Поради сложния дизайн, анализаторът очаква цената на устройството да е около 1000 долара или в съответствие с тази на iPhone от висок клас.

Слушалките ще са оборудвани с microLED дисплей на Sony и няколко оптични модула, за да осигурят и проникващо AR изживяване. Те ще са преносими, но не самостоятелни като iPhone.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *