По време на голямата презентация Spring Loaded корпорацията Apple анонсира маркера AirTag, който се поддържа от всички приложение и онлайн услуги на технологичния гигант.

Apple AirTag е малко кръгло устройство, което може да се закрепва към различни вещи и предмети, като например към ключовете или портфейла. Ако някоя от тези вещи се изгуби, то тя може лесно да бъде открита с помощта на приложението Apple Find My за iOS. Когато потребителят се отдалечи от проследяваната вещ с тракера AirTag, то той получава специално уведомление.

В AirTag са интегрирани акселерометър, Bluetooth LE модул за безжична връзка, малък говорител и батерия, която лесно се подменя. Една нова батерия може да работи в продължение на около една година. Apple явно започва директно да се конкурира с Tile и другите компании, които предлагат подобни маркери. Преимуществото на AirTag пред другите е много дълбоката интеграция с iOS и iPhone.

Предварителните поръчки на Apple AirTag стартират този петък, а доставките ще започнат на 30 април тази година. Цената на устройството е 29 щ. долара, а комплектът от четири маркера AirTag струва 99 щ. долара.

Apple предлага и най-различни аксесоари за AirTag – кожени калъфи, ключодържатели и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *