Apple е известна с усилията си да запази в тайна бъдещите си устройства. Въпреки това обаче, през последните години все повече и повече изтичания ни предоставят ранна информация за новите модели iPhone, Mac и др.

Сега компанията явно е решила да затегне дисциплината, заплашвайки източниците на тази информация със съдебни действия. Един от най-надеждните лейкъри, известен като Kang, сподели в китайската социална мрежа Weibo, че е получил заплашително писмо от Apple.

Понастоящем Kang заема първо място в класацията на AppleTrack, която сравнява надеждността на информацията, споделяна от различните източници. Миналата година той публикува предпремиерно подробности за цената, разцветките и планираните дати на пускане на серията iPhone 12. Според AppleTrack такива съобщения са получили и други участници.

Според Kang писмото от адвокатска кантора предупреждава, че действията му могат да дадат предимство на конкуренти на Apple или да заблудят потребителите за устройства, които няма да бъдат пуснати. То включва и скрийншот от страницата му в Weibo, показващ негови публикации, в които се говори за проблеми с продуктите на компанията.

От своя страна Kang твърди, че никога не е публикувал снимки и информация за неразкрити продукти. Съобщенията му обикновено са завоалирани като гатанки и загадки. AppleTrack обаче сочи, че информацията му е разкрила подробности за всичко – от iPhone SE до HomePod mini.

Бен Гескин, който също е известен източник на информация за бъдещи устройства на Apple, е получил подобно заплашително писмо миналата година. Друг лейкър, известен като L0vetodream, който е под номер 5 в класацията за надеждност на AppleTrack, отрича да е получавал заплахи.

В резултат на всичко това Kang вече няма да публикува информация за устройствата на гиганта, дори и под формата на гатанки и намеци. За съжаление писмото на Apple явно има желания ефект, а това означава, че в даден момент може би отново ще ни се наложи да изчакваме официалната премиера на новите модели iPhone или MacBook, за да разберем как изглеждат те и какви нови опции предлагат. Що се отнася до Apple, компанията не коментира писмата и техните получатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *