Amazon Echo Buds ще получат нови фитнес функции, които позволяват на безжичните слушалки да проследяват вашите тренировки. Според компанията, Echo Buds вече имат възможността да следят разходки, бягания и други тренировки, инициирани с гласови команди към Alaxa.

Echo Buds разчитат на вградени акселерометри за проследяване на стъпки и това се използва в комбинация с лични статистически данни, въведени в профила за тренировки в приложението Alexa. Amazon посочва, че използвайки височината и теглото ви, в комбинация със стъпките, проследявани от акселерометъра, слушалките могат да изчислят разстоянието на вашите бягания и разходки, както и количеството изгорени калории. Продължителността на тренировката се изчислява с помощта на времеви марки, а общото ви темпо се извежда от продължителността и разстоянието. Можете да започнете тренировка с команда към Alexa, а също така и да проверите разстоянието и темпото с въпрос към гласовия асистент. Данните за минали тренировки ще бъдат видими и в приложението Alexa.

Всъщност се говореше отдавна, че проследяването на фитнес тренировки е част от плановете на Amazon за Echo Buds, но нямаше дата за стартиране на функцията, така че тя е добре дошла. За разлика от Amazon Halo, която може да изчисли нивото на телесни мазнини, като използва реални снимки на тялото ви, Buds се придържат към основите на фитнеса, а агресивната им цена ще ги направи конкуретни на другите подобни модели безжични слушалки на пазара. Според компанията, актуализацията ще започне да се разпространява в следващите няколко дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *