Amazon постигна отлични резултати през миналата година, въпреки пандемията от новия коронавирус. Доброто представяне на компанията изглежда продължава и в началото на 2021.

За това научаваме от публикуваните тази седмица финансови резултати за първото тримесечие. От тях виждаме, че компанията е постигнала приходи на стойност 108.5 милиарда долара.

Това представлява ръст от 44% спрямо отчетените през първото тримесечие на 2020 г., 75.5 милиарда долара. Оперативната печалба също бележи голям скок.

Тя достига 8.1 милиарда долара през първото тримесечие. За сравнение година по-рано компанията отбеляза печалба от едва 2.5 милиарда долара.

От компанията очакват и през настоящото тримесечие да има оборот над 100 милиарда долара. Разчетите са за приходи между 110 и 116 милиарда долара.

Въпреки отличните резултати, компанията изглежда е недоволна от намесата на американското правителство по отношение на данъчната политика. Освен това Amazon се опитва да се бори и с твърденията за лоши условия на работа за някои от служителите си.

Междувременно абонатите на Amazon Prime са достигнали 200 милиона потребители, което представлява ръст от 33% спрямо обявените към края на 2019 г., 150 милиона абоната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *